19 Ocak 2015 Pazartesi

Fırında Somon Balığı :)

Herkese merhaba,

Yepyeni bir haftaya daha başladık bugün :) Ne çabuk da bitirdik yarısını ocak ayının ... oysa ki daha yeni 2014'le vedalaşmıştık...

Geride bıraktığım 19 günü düşünüyorum da hedef listeme gerçekten de sadık kalıyorum :) Umarım tüm sene böyle gider.

Ocak ayının ilk kitabını bitirdim ,ikincisine başladım bile :) Yeni yerler keşfetmeye, etkinliklere hepsine başladım :)

Ama bu yazının konusu aslında bunlar değil :)

Bloguma her hafta yazı hedefimi gerçekleştirmek için ne yazsam diye düşünüyordum ve sonra haddim olmasa da yemek tarifi yazmaya karar verdim :)

Beni tanıyanlar bilir, evlenene kadar yumurta kırmak dışında mutfağa girmişliğim yemek yapmışlığım hiç yoktu. Ancak evlendikten sonra içimden keşfedilmemiş bir yetenek çıktı:) bunu ben değil yaptığım yemekleri yiyenler söylüyor :)

Ölçüsüz ve tarifsiz ne yazıkki hiçbir şey yapamıyorum, ama ölçülü yaptığım herşeyin de lezzeti her seferinde aynı oluyor bu da beni rahatlatıyor :)

Balığın faydasını bilmeyen yoktur, o yüzden bizde haftada 1 yemeye çalışıyoruz. O hafta dışarıda yiyemiyorsak da mutlaka evde yemeye çalışıyoruz. Evde şu ana kadar hep fırında somon balığı yaptım.

Bu haftada sizlerle fırında somon balığı tarifini paylaşmak istiyorum . Bu benim 2 kişi için yaptığımız tam ölçülü tarifim :)

Malzemeler ;

5 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI
3 YEMEK KAŞIĞI NAR EKŞİSİ
1 TATLI KAŞIĞI TUZ
1 TATLI KAŞIĞI KARABİBER
1 TATLI KAŞIĞI KEKİK
3 YEMEK KAŞIĞI LİMON
2 DİŞ SARIMSAK
1 BÜYÜK PATATES
1 BÜYÜK SOĞAN
FİLETO SOMON

Yapılışı,

Büyük bir kabın içinde zeytinyağı, nar ekşisi, tuz, karabiber, kekik ve limonu karıştırıp somonları içine atıyoruz. Kabın içinde somonları 15 dakika bekletiyoruz. Bu sırada da fırını 180 derecede 15 dakika ısıtıyoruz.Fırın kabına yağlı kağıt serip, yuvarlak yuvarlak dilimlediğimiz patatesleri ve soğanları fırın kağıdının üzerine koyuyoruz.Kabın içinde kalan karışımın bir kısmını da patatesle soğanın üzerinde gezdiriyoruz. Üstüne somonları koyuyoruz. Kalan karışımı yine somonların üzerinde gezdiriyoruz. Somonların üzerine sarımsakları koyuyoruz ve sonrada 180 derecede 40 dakika pişirip afiyetle yiyoruz :))))

Püf noktası : Fırının orta gözünde alt üst turbo çlıştırmak daha güzel sonuç veriyor. Somonları fileto alırsak daha iyi dilimde kılçık oluyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder